Ashtanga Vinyasa - Grundkurs och Fortsättningskurs

Ashtanga Vinyasa - Grundkurs och Fortsättningskurs

Måndagar kl 17:00-18:30 Fortsättningskurs

Måndagar kl 18:45-20:15 Grundkurs

8 januari - 4 juni (med uppehåll v 10, 14 och 18)

19 pass för 2 280kr

Ashtanga Vinyasa är en dynamisk och fysisk yogaform. Positionerna utförs i en bestämd ordning och andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde. Detta gör att det till slut blir en meditativ träning för utövaren. Ashtangan gör kroppen starkare men samtidigt mer rörlig och flexibel. Den ökar blodcirkulationen och rensar ut slaggprodukter från muskler och organ. Den ger ett inre lugn samt ökad medvetenhet och koncentrationsförmåga.

Typiskt för Ashtangan är att man går långsamt fram och påbörjar inte nya positioner innan man behärskar de förekommande. Alla positioner har varianter och går att anpassa till utövaren. För mig är rätt teknik och kvalitet i positionerna väldigt viktigt. Mitt fokus är att hitta rätt position som passar dig, men även hjälpa dig att gå vidare när du är redo för det.

I grundkursen kommer vi att fokusera på grunderna inom Ashtangan och i ett lugnt tempo. Vi går igenom positionernas grundlägen med fokus på att hitta rätt teknik. Andningen är såklart även ett stort fokus. 

I fortsättningskursen kommer vi att utvecklas vidare, både vad gäller de fysiska positionera och andningen, men även Ashtangans filosofi. I denna kurs kommer jag även att börja introducera Mysore-praktiken. Mysore är ett sätt att utöva Ashtangan, då utövaren tar sig själv genom serien. Läraren leder inte klassen muntligt, utan finns där som stöd genom justeringar. Det fina med Mysore är att du får låta ditt egna andetag leda vägen och tempot, det blir ofta en mer meditativ stund med fokus in mot sig själv.
Att utöva Mysore betyder inte att man måste kunna serien utantill i huvudet, utan det är helt okej att ha serien utskriven på ett papper vid mattan. Jag som lärare är ju också till får att ställa frågor till och ta hjälp av! Den fösta hälften av kursen kommer att bli ledda pass, och under andra hälften blir varannan gång Mysore (totalt blir det fem Mysorepass). 

Vilken grupp du väljer är helt upp till dig själv. Det handlar inte om vad du kan idag utan om vad du vill lära dig. Om du har gått min kurs under höstterminen kan du såklart gå grundkursen igenom om du känner för det. Och om du vill gå fortsättning så betyder det inte att du måste "kunna" några specifika positioner. Det är alltid okej att göra grundvariationen eller din egna anpassade position.

Anmälan görs till elin.onhult@hotmail.com. Priset är 2 280 kr, vilket går att delbetala om man vill. 1 280 kr senast den 31 dec och resterande 1 000 kr senast 31 jan. Upp till 3 missade pass kan man ta igen på mina andra drop in-pass.

Varmt välkomna!

2017-11-21 17:01