Lymfyogahelg med Lise

Lymfyogahelg med Lise

Lise Benberg kommer tillbaka och håller en yogahelg med fokus på lymfsystemet - kroppens reningssystem - för dig som är nyfiken på hur lymfflöden påverkas av yoga och hur egenvård kan hjälpa dig må ditt allra bästa!

OBS! Uppdaterat med ny info från Lise..

En härlig Lymfyogahelg närmar sig och jag ser verkligen fram att komma tillbaka till min fina gamla yogastudio som lever vidare i ny fin tappning!

Min sommar har varit.....annorlunda... och jag har dessutom haft ett totalt teknik-haveri!!
Telefonen, "paddan" OCH datorn - samtidigt! Tappat massor av mejl och kontakter bl.a Jag har inte fått iväg någon betalinfo och välkomstbrev men vore fint om du kan swisha på 070-631 85 25. Självklart får du kvitto!

--------------

Datum: 21-22/9 2019

Schema:

  • 10.00 – 12.00 samt 13.30 – 16.00 på lördag. (Praktik och teori)
  • 10.00 – 12.00 samt 13.30 – 15.00 på söndag. (Praktik och teori)

Pris: 1800kr

Anmälan är bindande och betalas senast 1/8.

För några år sedan lämnade jag Kiruna och min fina yogastudio, Yoga Studion Lappland i Kiruna. (Om du inte känner mig och vill veta vem jag är så finns min gamla hemsida kvar som skärmdump – www.yogastudionlappland.se) Jag är oerhört tacksam över att Elin o.co ser till att mitt livsverk får fart in i framtiden J

Under åren som gått har fortsatt med utmaningar inom både yoga, kost och hälsa. De senaste åren har jag fått upp ögonen för hur stor påverkan lymfsystemet har på vårt mående. I både stort och smått. Jag har tittat på yogan utifrån ett lymfatiskt perspektiv och utarbetat en yogaform jag kallar Lymfatisk Yoga – Återhämtning!En fantastisk yogaform som verkligen ger återhämtning och en känsla av välbehag till både kropp och själ. En kombination av rörelse och stillhet. Djupgående avslappning och renande flöden.

Vi jobbar med alla positioner (asanas) utifrån ett lymfatiskt och terapeutiskt perspektiv för att nå det som gör yogan så unik:

  • Rena och hela kroppen!
  • Stilla sinnet för en stund!
  • Starta processer av återhämtning för alla kroppens organ!
  • Djup diafragma andning som hjälper att få igång lymfflödet!

Med andning i fokus gör vi alla rörelser på ett lugnt, metodiskt och fokuserat sätt. På så vis gör vi allt vi kan för att hitta det som skapar återhämtning!

Vi jobbar aktivt med att hjälpa och få fart på vårt lymfsystem – kroppens avfalls och reningssystem.

Om lymfsystemet

Lymfsystemet är ett av kroppens cirkulationssystem, kallas ofta det ”bortglömda systemet”.

Det lymfatiska systemet är en stor del av kroppens immunförsvar och kroppens stora detoxsystem. Det är kroppens reningssystem och avloppssystem, som rensar ut bakterier, virus, tumörceller och andra toxiner från kroppen.

När det är stagnation i lymfsystemet blir huden därför ofta svullen och svampig. Lymfmassage, egenvård och lymfatisk yoga förbättrar cirkulationen av lymfa, vilket hjälper till att göra huden mer spänstig. Hjälper av samma orsak även på celluliter.

Stagnationer i lymfsystemet kan bero på en mängd olika saker, exempelvis ärrbildningar, operationer, skador, fel mat och stress. Har du områden på kroppen som är kalla? Rumpan eller låren brukar vara det vanligaste. Det är tecken på stagnerad lymfa.  Är du öm i ”gäddhänget”? Det är också tecken på stagnerad lymfa. Kroppen blir som en vattentank när det lymfatiska systemet inte fungerar. Det skapar ofta en övervikt du inte kan träna bort.

Några andra vanliga symptom som kan tyda på stagnation i lymfsystemet, är att man känner sig ”tung och trög” i kroppen, trött, svullen i olika kroppsdelar, att man har oförklarlig värk i kroppen, att man ofta får infektioner/förkylningar, domningar i fingrar och armar, yrsel, huvudvärk, lätt för att få träningsvärk, oförklarlig övervikt som inte går att bli av med, m.m.

Lymfmassage i form av egenvård samt lymfyogan hjälper oss att transportera bort slagg ur kroppen. I vår egenvård arbetar vi med bindväven och lymfan samtidigt. Vi drar och stryker, trycker och skakar, så att stopp lossas upp och flödet kommer igång.

Vi jobbar också med andningen eftersom det är viktigt få igång ett biologiskt korrekt andningsmönster och ”andas med diafragman”.  Diafragman är lymfsystemets pump, men fungerar bara när vi andas korrekt.

Frågor, funderingar och anmälan: lise.benberg@telia.com eller 070-631 85 25.

Hoppas vi ses!
Lise

2019-07-05 23:26