Rasa Yoga med Anjali - The Yoga Temple 8-10 nov

Rasa Yoga med Anjali - The Yoga Temple 8-10 nov

Rasa Yoga

Sanskrit ordet rasa syftar på ett tillstånd där man totalt hänger sig så att sinnet tystas och känslan tillåts ta över hela kroppen. I yogans kontext och sammanhang innebär rasa, att finna energi i den mänskliga känslan. Rasa Yoga, grundat av Sianna Sherman, blandar ett fysiskt utövande av vinyasa flow tillsammans med intelligent och smart biomekanik, mantras, mytologiska berättelser, pranayama, tantra, mudras, ritualer och meditation som ett sätt att skapa en personlig och kollektiv transformation. Rasa yoga handlar om att väcka yogins kreativitet samtidigt som respekt visas för yogans traditioner.

The Yoga Temple 8/11-10/11

Välkommen in i yoga templet där vi tillsammans gör en mång-dimensionell ceremoniell resa genom vördnadsfull rörelse (asana), andning, meditation, berättelser, mantra, mudra, tantra och ritualer.

Fredagen den 8/11 kl. 17:30-20:30: Portalen

Vi går igenom portalen och kommer in i templet. Nu börjar resan och det ges möjlighet till att lyssna inåt, grunda sig i och bli närvarande i sin kropp. Kreativa och utmanande flöden utforskas, tillsammans med långsamma asanaflöden, där positioner hålls längre. Allt görs genom asanas som är ordnade i en intelligent följd och med grundad biomekanik. Kropp, själ och sinnet aktiveras och frigörs.

Lördagen den 9/11 kl. 10:00-13:00: Agni Potpurri

Ett utövande med fokus på att rota och lyfta kroppen, hjärtat och sinnet. Detta är en dynamisk och fördjupande workshop med vördnad för agni, elden. Här öppnas och stärks kroppen genom härliga bakåtböjningar som utövas på ett stabilt och säkert sätt, samt provas inversioner på ett lekfullt sätt tillsammans med en blandning balans asanas. Utmanande flöden utforskas utifrån intelligent biomekanik så att det går att uppleva ett lekfullt och expansivt utövande.

Lördagen den 9/11 kl. 14:30-17:30: Nektar Potpurri

Ett långsamt och flödande utövande som sammanvävs med restorativa flöden av asana, meditation, pranayama och mantra chanting för att öppna hjärtat. Här framkallas de närande kvaliteterna av soma (nektar).

Söndagen den 10/11 kl. 8:00-11:00: Tempel Yoga under Fullmånen

Tisdagen den 12 november är det fullmåne i oxen. I förberedelse inför fullmånen, under den mörka tid på året, så går vi in i en full måne yoga och ceremoni för att lyssna inåt, acceptera, förlösa och släppa det gamla och se vilken ny vision som istället träder fram, så att nya fröna fulla av intention kan planteras. Under denna fullmåne kallar vi in Gudinnan Kali. Hennes energi, är aspekten av Shakti (gudinnan eller energin) som ber oss att se, släppa, transformera de gamla berättelserna om oss själva, så att nya aspekter och delar av oss själv får träda fram.  Hon är modern och krigaren som lär oss ställning så vi kan vakna upp, äga vår kraft och ta mer plats som oss själva.

HELGPRISET FÖR 4 ST WORKSHOPAR: 2000kr

ERBJUDANDE: Om du anmäler dig innan den 15 oktober så kostar The Yoga Temple 1495kr. En individuell workshop kostar 550kr.

Anmälan: Skicka ett mail till  consulting@anjali.se Anmälan är bindande och en faktura skickas till dig. För att helgen ska genomföras krävs det minst 10 st deltagare per workshop.

 

Anjali Haryana är en indisk skåning som har bott 13 år i U.S.A. och som idag bor hon i Malmö. Hon har en bakgrund som beteendevetare och samhällsvetare. Anjali är en stjärna på coaching, processledning, facilitering, och story-telling och brinner för frågor som demokrati-utveckling, jämställdhet och hållbar utveckling. Hon är en pionjär som applicerar frågor om inre utveckling och hälsa kopplat till ett samhällsperspektiv. Anjali har själv utövat yoga och meditation i över 25 år och hittade väg dit via sin indiska bakgrund och sitt intresse för filosofi och dans. Hennes intresse för gamla visdomstraditioner har resulterat i många års fördjupade studier, förutom yoga, även inom ayurveda, kinesisk medicin, tibetansk buddhism. Sin primära yogalärare, Sianna Sherman träffade Anjali i slutet av 90-talet som fortsätter att forma och påverka Anjalis riktning och väg. 2016 avslutade Anjali 300 timmar TT med Sianna Sherman i Rasa Yoga och hon har även fördjupat sig inom ”Priestess” traditionen under Siannas vägledning. Priestess traditionen handlar om ett förkroppsligt utövande, diverse visdomstraditioner och ritualer samt vördnad för naturen och dess skapelse. Anjalis klasser innefattar mantra, filosofi, berättelser, chanting, meditation och ritualer. Klasserna skapar fördjupning och inkluderar kreativa sekvenser, fokus på andning, biomekanik med en kombination av utmanande och långsamma flöden som både lyfter samt fördjupar stillheten, lyssnandet och integration av kropp, själ och sinne. Hennes undervisning är kreativ, motiverande och upplyftande samtidigt som hon skapar ett utrymme för deltagare att öppna upp, reflektera och återhämta sig. Det som är utmärkande för Anjali är hennes glöd, djup och gnistrande humor som väcker intresse och medvetenhet i alla sammanhang där hon går in.

 

2019-09-26 10:42